Gay pride

Citesc blogul acestui domn. Imi place. De fiecare data cand il vizitez insa, ma sacaie bannerul de mai jos.

Nu pt ca e asociat homosexualilor, ci pt sintagma „gay pride” si sloganul „mandru nu esti doar o zi pe an”. Mhm, adica? Sunt heterosexuala si nu-s mandra de asta. Nici o zi din an. E drept nici jenata sau altfel. E de rau? Nu m-am gandit sa-mi asociez orientarea sexuala unui sentiment/adjectiv. Trebuia? Prin opozitie cu „gay pride” ar trebui sa ma simt nitel mai prejos, defecta, uncool? In caz ca nu v-ati prins, nu-s homofoba, o scriu si in forma asta explicita, negru pe alb, ca sa inlatur orice aberatie de gen. Dar nu inteleg de ce nu e suficient pur si simplu (sa declari) ca esti gay. Gay si atat, fara alta „valoare adaugata”. Stiu ca intr-o societate in care nivelul de toleranta (vizavi de aproape orice) e spre zero, simti nevoia sa dai usor peste nas „in making a statement”. Intuiesc si ca iti vine sa urli pt a-ti face auzita/sustine cauza. Dar a plusa/exagera intr-o tara ca Romania, pe un subiect si asa sensibil, nu face decat sa obtina efectul contrar acceptarii/nediscriminarii. De-aia nu putem lua atitudinea dezinvolta/spumoasa a gay-lor din tarile civilizate sau outfit-urile spectaculoase de la paradele de gen, sa le arboram fix asa la noi. Nu intr-o Romanie cu basma in cap si mana la gura. Si nu daca vrem sa schimbam mentalitati absurde. Trebuie lucrat subtil, rafinat, omogen, intelept!

p.s. felicitari pt premiu

Reclame

4 comentarii

Din categoria Jinx says

4 răspunsuri la „Gay pride

  1. Cred ca asta nu e decat o contra-reactie la reactiile unora dintre cei din jur. Foarte multi oameni judeca si eticheteaza gay-ii si nu fac din asta un secret. O gramada de heterosexuali se vad superiori fata de gay, sau mai bine zis privesc gay-ii ca pe niste fiinte inferioare. In conditiile astea „gay pride” e doar o reactie fireasca

  2. Ziceam in post ca inteleg de unde vine. Cred insa ca nu e atitudinea cea mai fericita daca vrei sa schimbi o perceptie.

  3. Dar de ce trebuie să declari că eşti gay?

    Înseamnă că eu trebuie să-mi pun pe blog un banner cu mesajul: „Îmi place pi#da”?!

    Dacă „starea” de gay este normală de ce trebuie să fluturi cu ea prin faţa oamenilor?!

  4. Nush de ce trebe, probabil tocmai pt. ca nu e perceputa ca normalitate :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s