Apropo de toleranta, rasism, xenofobie

N-aveti decat sa va ariciti, dar gasesc ipocrita si utopica generalizarea atitudinilor „politically correct”, „say no to xenophobia/racism” etc. Nu cred ca evreilor le vor fi vreodata simpatici nemtii. La fel cum nu cred ca japonezii ii vor ierta vreodata pe americani. Englezii si francezii vor fi intotdeauna ca soarecele si pisica. Cred ca animozitatile/frustrarile/ura mai mult sau mai putin mocnite sunt inevitabile si definesc umanitatea. La fel de mult ca emotiile pozitive.

Romanii nu cred ca ii vor tolera vreodata pe tigani. De fapt nu numai romanii, ci mai toate comunitatile care au interactionat direct cu ei. Nu atata timp cat tiganii se vor asocia benevol cu toate ororile pamantului, cat pentru ei vor vorbi tupeul, talhariile, crima organizata, agresivitatea si teroarea. Trezesc teama si repulsie. Nimeni nu agreeaza asta. Propun ca in loc sa strige „discriminare” si sa vina cu toate neamurile la intimidare pt. a impune astfel o opinie/un fapt/orice, sa fie (doar)civilizati. Deoarece pentru a fi asimilati si apreciati, trebuie sa fie mai intai tolerati. Iar pentru a fi tolerati, trebuie sa devina tolerabili. Fiindca inainte sa ceara celorlalti sa-si schimbe atitudinea, trebuie sa opereze la ei insisi o schimbare de atitudine.

M-a enervat aseara Madonna cu indemnul ei la toleranta de pe norisorul ei roz, topaind pe scena ei de jdemii de euro, in concertu ei de 2 ore intr-un oras pe care n-o sa-l mai vada niciodata, despre care habar n-avea ca exista, si-n fata unor oameni despre a caror viata (alaturi de tigani) nici nu stie nimic, si, de care, de fapt, nici nu-i pasa. Nu locuieste aici dar are pareri .

Reclame

3 comentarii

Din categoria Jinx says

3 răspunsuri la „Apropo de toleranta, rasism, xenofobie

  1. Tin sa iti amintesc faptul ca NU tiganii tin capul de afis al celor mai mari atrocitati, NU tiganii au creat Mafia sau Crima Organizata, NU din cauza tiganilor suntem la nivelul care suntem ( ca doar romanii nostri ne conduc ) , NU tiganii fura din bugetul de stat milioane, zeci si sute de milioane de euro sasmd.. Si inca ceva , nici eu nu-i inghit, insa NU ei sunt problema.. Romanul e de vina si isi merita soarta !

  2. Florin – ok, nu despre soarta romanilor discutam insa.

    Tu generalizezi spunand ca nu tiganii sunt capul de afis pt cele mai mari rele. Fireste ca nu sunt. Dar eu discut aplicat pe realitatea zilnica din Romania, in care destui dintre ei sunt responsabili de multe si rele. Si atata timp cat ei acuza ca sunt discriminati, simt nevoia sa intreb si eu: de ce romanii nu merg cu inima usoara intr-un cartier de tigani? De ce nu stau cu buzunarele relaxate langa un tigan? De ce aleg sa taca atunci cand sunt sicanati/provocati de tigani? Raspund tot eu: pentru ca experienta si instinctul de conservare/supravietuire i-a invatat pe romani ca asa e mai bine pt ei, de-aia.

  3. @florin, ai dreptate, nu tiganii tin capul de afis cu cele mai mari furturi sau cu crima organizata (desi…), dar nici nu sunt urati pentru asta. Sunt urati pentru crime cu violenta, pentru dezordine, anarhie, mizerie, nerecunoasterea justitiei si a statului de drept (vor justitia lor) si alte specialitati prin care lovesc perfect in ideea de societate. Asta e ceea ce li se reproseaza si pentru care nu sunt acceptati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s