Calatorie spirituala la MTV

Am urmarit de vreo cateva ori MTV Exiled. Pt cei care nu stiu despre ce e vorba, foarte pe scurt: o pitzipoanca de multi bani gata, indolenta si self absorbed, e trimisa de familie undeva in Africa (de obicei), sa traiasca 5 zile printre bastinasi, muncind cot la cot cu acestia. Scopul, asa cum anticipati, este sa o trezeasca pe pysy la realitate, s-o convinga sa-si asume niste responsabilitati si sa faca ceva decent cu viata ei privilegiata in loc s-o frece la mall/piscina/petreceri. Bun.

E, acu vine partea care ma intriga pe mine. Invariabil toate pysy urmeaza acelasi tipar comportamental. In primele zile, ajunse la tribul cu pricina, sunt revoltate si umilite ca stau intr-o „casa” facuta din balega, ca n-au pat/dus, ca tre sa mearga 5 ore sa adape vacile, ca tre sa curete caca de elefant, ca tre sa manance caprele si gainile taiate de localnici in fata lor, samd.
Aproape empatizati? Gresit! Pt ca din ziua 4, brusc, calatoria isi atinge scopul si se produce transformarea! Si sa mi le vezi cum vorbesc despre valoarea si frumusetea experientei, ce s-au atasat ele de bastinasi, cum balega nu le mai miroase si cum apreciaza pysy acum lucrurile cu adevarat importante in viata. Si daca n-ati halit-o p-asta, vine o fraza din dialogul cu familia, la intoarcere:
– Deci acum putem sa scapam de lucrurile tale de firma?
– Nuu, pantofii meiiiii, gentile meleeeeeeeeeee

4 comentarii

Din categoria Jinx says

4 răspunsuri la „Calatorie spirituala la MTV

  1. Corect. Pentru că oamenii au tendinţa de a se adapta. Zici tu că destul de rapid. La condiţii vitrege în patru zile, la vechile condiţii… aproape imediat: „pantofii meiiiii, gentile meleeeeeeeeeee…”

  2. Daca scopul emisiunii e sa convinga de evolutia spirituala a impricinatelor, show-ul esueaza lamentabil. La fel de tare cred si ca mancarea de la mac e sanatoasa si naturala.

  3. loreley64

    ia bani seriosi ca sa „se adapteze in 4 zile”….chiar crezi ca se poate produce o transformare in 2 zile? Eu nu-s din beverly hills….si sa mor de nu m-ar apuca depresia daca as sta intr-o casa ca aia din jungla, sa muncesc la camp 12 ore, sa vin sa pregatesc apoi masa, ca sa nu mai zic de ganganiile alea din „dormitor” :D

  4. da, cred ca toate ar fi cat de cat suportabile fara insecte :D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s