I is IT specialist

Sambata intr-o euforie d-asta casnica m-apuc sa fac curat. Dar curat d-ala „profi”. Si-n excesu meu de zel, dupa ce termin aproape toata casa, intru cu avant la mine-n camera unde am simptit asa o nevoie sa excelez. Asadar agit aspiratoru peste tot si ajung prin preajma pc-ului. Si dau si ridic toate cablurile si iar dau, dau si cu mopu sa fac parchetu impecabil, sterg monitoru, tastatura, curat firu de la mouse, aranjez cablurile etc, etc. Mandra foc de mine, pun totul in pozitia initiala si ma duc sa fumez o tigare si sa beau niste suc, drept recompensa, in sufragerie.

Dupa vreo 2 ore de lenevit, rasfoit diverse si zapat cu telecomanda la tv, imi zic ca e timpul sa vad ce mai scrie lumea pe internet, coz internet is serious business.
Ma asez turceste-n fata dansului si opserf „a network cable is unplugged”. Zic ha! Scot cablul, il bag la loc si incerc sa ma reconectez. Imi apare network error 678 – the remote computer did not respond. Sun la RDS si un stimabil, nici nu ma lasa sa-i zic tot si baga eterna „se vor face verificari”. Incerc sa-i spun una alta, nu ma aude, el recita ce-a-nvatat el ca tre sa spuna. A doua zi, cum ar veni duminica, imi suna telefonu la 8:30 dimineata?! Vad private number, stiu ca e rds, nu raspund, ma culc la loc, imi vad de programul meu si seara pe la 8 vorbesc cu unu de la rds care, de data asta, stia pe ce lume traieste. Imi spune ca luni va veni cineva, lucru care chiar se intampla – lol, wtf etc – iar domnii concluzioneaza ca placa de retea a sucombat, sigur e busita si de la aia e, pt ca alt pc conexiunea mergea perfect. Io, desi cu experiente proaste multiple cu rds, ii cred si tzac pac, miercuri urma sa vina placa de retea noua pt a fi montata.

In urma cu vreo 2 ore, m-apuc si testez sa vad daca modemu vodafone merge. Incepe sa se instaleze si ciuciu, eruare nush de care. Zic e clar, nu degeaba ma striga jinx, e cazu sa-mi justific numele. Inchid pc, il intorc cu fundu-n sus pregatita sa-i fiu piaza rea pana la capat si ma uit prin el. Identific o placa pe care initial o cred de retea, dupa care-mi amintesc ca e video. Nu-i nimic, o curat, sterg prafu peste tot si ma tot chiombesc dupa placa de retea. La un moment dat ma strafulgera gandu ca-i incorporata si deci degeaba-mi bat capu. Continuu cu stersu si suflatu si intr-o doara asa, dau drumu la pc. Cand apas connect to rds, ce sa vezi, mi-apare colo jos CONNECTED! Zic bre, sa stii ca asta era, nu facusem curat chiar peste tot!

2 comentarii

Din categoria Jinx says

2 răspunsuri la „I is IT specialist

  1. Aha. Deci, trebuie să sufli într-un fel anume.Şi gata vraja. Hmmm…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s