Nu inteleg cum functioneaza barbatii

Am un prieten care a fost aproape un deceniu cu o tipa. S-au iubit. Mult. Pe ea n-o cunosc, dar am vazut-o in fotografii. Are o frumusete inocenta si o delicatete aparte. Spun rar despre o femeie ca e frumoasa, insa ea chiar este.
Parea relatia perfecta: amandoi inteligenti, cu o situatie materiala peste medie si foarte compatibili. Din ce mi-a povestit el, in toti anii petrecuti impreuna nu s-au certat serios decat de 2 ori. A fost suficient pentru a se produce despartirea. A gresit el, cand intr-un anume context si nu pt ca relatia nu era ok, a inceput sa vorbeasca cu o alta tipa, initial pe yahoo si apoi la telefon. Cand nu stateau pe mess pana dimineata(desi locuia impreuna cu prietena), compensau a doua zi vorbind cu orele la telefon. Ea, prietena, a simtit ceva si in final a aflat. L-a confruntat. El, incoltit, a contraatacat reprosandu-i ca i-a umblat in calculator si i-a citit logurile. A izbucnit cearta si lucrurile au degenerat. Ca in orice situatie de genul asta, emotionalul castiga in defavoarea rationalului: ea, ranita, o jigneaste pe cealalta; el, frustrat c-a fost prins, o apara…
Intuiti reactia ei si cam ce cuvinte i-a adresat lui.

Depasesc oarecum momentul, el continua sa vorbeasca un timp cu cealalta, din ce in ce mai rar pana legatura se rupe. Lucrurile par a reveni, incet, pe fagasul normal. Numai ca ea, prietena, nu poate uita chiar daca a iertat. Si neincrederea o macina. Asa ca atunci cand il aude vorbind la telefon cu o alta suspect de familiar, o suna pe respectiva pt a clarifica lucurile. Stiu, pare deplasat, dar o inteleg.
Ca sa ajung la final, putin dupa aceste 2 conflicte (de fapt unul singur in 2 episoade) se despart. El ii reproseaza cuvintele grele si neincrederea, ea ii reproseaza tradarea si faptul ca mai mult decat a nu-si recunoaste vina, a mai si aparat-o pe cealalta, desconsiderand-o pe ea si tot ce aveau impreuna.

Discutand cu el, la cateva luni de la despartire, vorbeste frumos despre ea si cu drag despre toti cei aproape 10 ani petrecuti impreuna. Il intreb daca se vor mai impaca. Imi spune ca nu, ca nu mai vrea. Il intreb de ce si raspunsul lui vine sec:
– Pentru ca ea nu se va schimba si vom ajunge probabil, mai devreme sau mai tarziu, in acelasi punct.
– EA nu se va schimba??? Dar TU?? Cum naiba o poti invinui ca era suspicioasa dupa ce (v-ai/i-) ai facut? Cum poti da cei mai frumosi 10 ani ai vostri pe niste cuvinte spuse la nervi??
– Nu neg ca am gresit…Totusi, cuvintele alea spuse de ea, cantaresc mai mult si ne despart mai tare decat tot ce ne-a unit.

Reclame

5 comentarii

Din categoria personale

5 răspunsuri la „Nu inteleg cum functioneaza barbatii

 1. uneori nici noi nu intelegem

 2. uh, eu speram la un raspuns luminator :D

 3. Câteodată, chiar şi pentru bărbaţi (sau mai ales), amintirile sunt mai frumoase decât realitate. În cazul arătat de tine, realitatea este că o relaţie măcinată de neîncredere nu mai este acel lucru pe care să şi-l dorească nimeni.

  Nici bărbatul, chiar dacă amintirile sunt frumoase, nu poate trăi din trecut, chiar dacă acesta este unul frumos. Cred că el iubeşte trecutul cu ea, dar nu mai găseşte prea multe motive ca să poată trăi o relaţie în prezent.

  Poate că vrea să trăiască numai lucruri frumoase legate de „fosta”. Şi acestea nu mai pot fi decât amintiri.

  E razna viaţa asta, ştiu. Eu unul m-am despărţit, cu divorţ, de o femeie după ce am fost împreună 11 ani. După vreo 4 luni de despărţire, trăim din nou împreună. Avem multe amintiri frumoase, dar preferăm să construim o viaţă nouă. Vom reuşi? Rămâne de văzut.

 4. da, poate si asta, poate si dorinta de „libertate”, poate si nevoia de a incerca altceva, nush.
  in plus, ea l-ar primi inapoi oricand si el stie :) siguranta asta intr-o relatie da o oarecare detasare/relaxare a sentimentelor care dauneaza in opinia mea :)

  in ceea ce te priveste, admir puterea de a o lua de la capat si iti doresc sa-ti fie bine, indiferent de deznodamant. sunt convinsa ca daca 2 oameni isi propun sa ramana impreuna, reusesc. totul e sa doreasca amandoi si sa nu vasleasca in contratimp :)

 5. geo

  tipu’ sharjeaza; a luato’n bot si acum „barbateste”, tipa ii pute. cred ca o va visa toata viata. si va regreta idem.unele lucruri nu se mai intorc si avem o viata in fata sa ne dam seama de asta.
  pentru binele lui, insa, sper sa ma insel. ori sa fie un bou; boii nu vor afla niciodata ca au avut coaie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s